Drożdżowa z warzywami

Tartę wyjmij z piekarnika, odczekaj 5 minut i dopiero pokrój
Tartę wyjmij z piekarnika, odczekaj 5 minut i dopiero pokrój123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 20 dag mąki pszennej
  • 2 dag świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 5 dag roztopionego masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 12 lub 18 proc.
  • ½ łyżeczki soli

na farsz

  • 1 średnia cebula
  • 40 dag cukinii
  • 20 dag małych pomidorów, np. wiśniowych
  • 8 dag zielonego groszku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • 200 ml śmietanki kremówki 30 proc.
  • sól i pieprz
Zapiekanka z pomidorami fetąStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?