Reklama

Duńska kanapka śledziowa

Same zdrowe składniki!

Składniki

  • 8 kromek ciemnego pieczywa
  • 300 g matiasów
  • 4 jajka
  • Pieczony burak
  • Pół pęczka rzodkiewek
  • Pół czerwonej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • Mix sałat
  • Marynowany pieprz, opcjonalnie kapary

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na cząstki. Pieczonego buraka (umytego buraka wystarczy delikatnie skropić olejem, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika na ok. 40 minut; także podczas pieczenia innych potraw) i rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, cebulę w piórka. Matiasy pokrój na mniejsze kawałki. Kromki posmaruj majonezem i rozmieść na nich pozostałe składniki.

Sześć sekretów gotowania buraków

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy