Duszona baranina z warzywami
Polecamy prosty przepis na jednogarnkowe danie kuchni gruzińskiej.

Składniki
- 600 g baraniny z kością
- 400 g ziemniaków
- 2-3 pomidory
- 200 g fasolki szparagowej
- 2 bakłażany
- 2 cebule
- pietruszka
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:Mięso opłucz, wyjmij kości, odkrój nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki w poprzek włókien. Ziemniaki opłucz, obierz i pokrój na talarki. Fasolę opłucz i podziel strąki na pół. Bakłażany obierz i usuń pestki, następnie pokrój w kostkę. Pomidory także pokrój w kostkę, cebulę na krążki. Mięso i warzywa włóż do rondelka, zalej 300 ml wrzącej wody i duś do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodaj przyprawy. Podawaj posypane pietruszką.Nie czekaj do ostatniej chwili, pobierz za darmo program PIT 2020 lub rozlicz się online już teraz!Zobacz także: