Duszona baranina z warzywami

Polecamy prosty przepis na jednogarnkowe danie kuchni gruzińskiej.

Duszona baranina z warzywami (czanachi)
Duszona baranina z warzywami (czanachi)123RF/PICSEL

Składniki

  • 600 g baraniny z kością
  • 400 g ziemniaków
  • 2-3 pomidory
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 2 bakłażany
  • 2 cebule
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso opłucz, wyjmij kości, odkrój nadmiar tłuszczu i pokrój na kawałki w poprzek włókien. Ziemniaki opłucz, obierz i pokrój na talarki. Fasolę opłucz i podziel strąki na pół. Bakłażany obierz i usuń pestki, następnie pokrój w kostkę. Pomidory także pokrój w kostkę, cebulę na krążki. Mięso i warzywa włóż do rondelka, zalej 300 ml wrzącej wody i duś do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodaj przyprawy. Podawaj posypane pietruszką.

Nie czekaj do ostatniej chwili, pobierz za darmo program PIT 2020 lub rozlicz się online już teraz!

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas