Reklama

Dyniowa jaglanka

Pieczona dyniowa jaglanka nie wymaga wcześniejszego gotowania dyni i kaszy. Wstawiamy do piekarnika i po niecałej godzinie możemy rozkoszować się smakiem.

Składniki

  • 150 ml dowolnego mleka
  • 80 g surowej dyni
  • 40 g nieugotowanej kaszy jaglanej
  • 15 g rodzynek
  • 10 g ksylitolu
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Dynię zetrzeć na tarce o dużych i małych oczkach. Jajko roztrzepać, wlać mleko. Do masy mleczno-jajecznej wsypać kaszę, dodać dynię, ksylitol, rodzynki i dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (górna i dolna grzałka) przez 45 minut.

Przepis pochodzi z książki "Fit przepisy od baletnicy" autorstwa Svetlany Ovsyankiny, tancerki Teatru Wielkiego w Warszawie

Zobacz także:


Fragment książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy