Reklama

Reklama

Dyniowa pizza z kozim serem i orzechami

Dynia w takiej wersji z pewnością wam się spodoba.

Składniki na 4 porcje

  • 1 mała dynia hokkaido
  • 25 dag gotowego ciasta do pizzy
  • 1 szklanka śmietany 30 proc.
  • 10 dag koziego sera
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 łyżki oleju l sól, pieprz

1. Dynię umyć, usunąć pestki, pokroić w cienkie plasterki. Czosnek obrać, posiekać.  Z gałązek rozmarynu oderwać igiełki. Orzechy grubo pokroić.

2. Olej rozgrzać na patelni,  włożyć dynię, smażyć  3 minuty z obu stron. Dodać  czosnek, połowę rozmarynu, doprawić solą i pieprzem, smażyć jeszcze 2 minuty. Wystudzić.

3. Ciasto rozłożyć na papierze do pieczenia, posmarować śmietaną. Położyć na nim  plastry usmażonej dyni.

4. Ser kozi rozkruszyć widelcem, rozłożyć na cieście.  Posypać orzechami i opłukanymi, osuszonymi rodzynkami.

Reklama

5. Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C, pizzę położyć na  blasze, piec 20 minut.

6. Gorące ciasto pokroić na  kawałki, posypać pozostałym rozmarynem.

Zobacz również:


Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje