Dyniowe ciastka idealne na halloween
Halloween to zwyczaj obchodzony w wielu krajach 31 października. Najpopularniejszy jest w USA, Irlandii oraz Kanadzie. Przedstawiamy przepis na dyniowe ciasteczka, które wprawią was w halloweenowy nastrój.
Ciasteczka są puszyste i miękkie, a ich smak przypomina pierniczki (ze względu na dodatek przypraw korzennych). Idealnie sprawdzą się na nadchodzącą jesień do rozgrzewającej herbaty.
Przygotowanie:
Zmiksować masło i cukier.
Dodać wanilię oraz jajko i zmiksować na jednolitą masę.
Dodać dynię, a następnie sól, mąkę, przyprawy oraz proszek do pieczenia.
Nastawić piekarnik na 180 stopni, a blachę wyłożyć papierem do pieczenia i nasmarować masłem.
Ciasto nakładać łyżką w kilkucentymetrowych odstępach.
Piec przez około 10 minut w zależności od mody piekarnika.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Zobacz także: