Ekspresowe chili con carne

Ekspresowe chili con carne
Ekspresowe chili con carnemateriały prasowe

Składniki

  • 200 g mielonej wołowiny lub mięsa drobiowego
  • 1 duża czerwona papryka
  • ½ szklanki ugotowanej fasolki czerwonej
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 dojrzałych pomidorów bez skórki
  • kumin, ostra papryka, chili (opcjonalnie), oregano, sól himalajska, pieprz
  • 300 ml bulionu
  • 2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy
  • natka pietruszki

Przygotowanie ekspresowego chili con carne

Okładka książki Magdaleny Makarowskiej
Okładka książki Magdaleny Makarowskiej123RF/PICSEL
„Ewa gotuje”: Kanapka surferaPolsatPolsat
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?