Ekspresowe leczo

Teraz papryka jest najsmaczniejsza.

Do lecza możesz dodać także pieczarki.
Do lecza możesz dodać także pieczarki.123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 pomidory
  • sól
  • 3 papryki
  • cukinia
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka suszonych ziół prowansalskich
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebule i czosnek. Przełóż do garnka i wlej trochę wody. Wsyp zioła, sól, pieprz i ostrą paprykę. Gotuj około 15 minut.

Na tej samej patelni podsmaż pomidory i paprykę. Wsyp warzywa do garnka i gotuj jeszcze 15 minut. Dodaj cukinię i koncentrat pomidorowy.

Zobacz także:

Zupa grzybowaStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?