Ekspresowy deser

article cover
123RF/PICSEL

Ekspresowy deser

Sposób przygotowania: 45 dag serka kremowego 100 ml śmietany kremówki 7 łyżek cukru pudru 2 pomarańcze
Sposób przygotowania: 45 dag serka kremowego 100 ml śmietany kremówki 7 łyżek cukru pudru 2 pomarańcze123RF/PICSEL
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodając porcjami przesiany cukier puder. Pod koniec ubijania dodawać, łyżka po łyżce, serek kremowy, otartą skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy.
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodając porcjami przesiany cukier puder. Pod koniec ubijania dodawać, łyżka po łyżce, serek kremowy, otartą skórkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. 123RF/PICSEL
Owoce umyć, sparzyć. Z jednego otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Drugi obrać, podzielić na cząstki, błonki usunąć.
Owoce umyć, sparzyć. Z jednego otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Drugi obrać, podzielić na cząstki, błonki usunąć. 123RF/PICSEL
Masę serową rozłożyć w pucharkach, odstawić do lodówki na co najmniej trzy godziny. Przed podaniem udekorować kawałkami pomarańczy lub listkami mięty. Źródło: Twoje Imperium
Masę serową rozłożyć w pucharkach, odstawić do lodówki na co najmniej trzy godziny. Przed podaniem udekorować kawałkami pomarańczy lub listkami mięty. Źródło: Twoje Imperium 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?