Reklama

Farsze do pierogów na szybko

Nadzienie do pierogów to podstawa kulinarnego sukcesu.



Ze szpinakiem

500 g mrożonego szpinaku, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, opakowanie sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Na maśle szklimy posiekaną cebulę i starty czosnek. Wrzucamy odsączony szpinak, chwilę przesmażamy. Studzimy. Dodajemy pokruszoną fetę, doprawiamy gałką, solą i pieprzem.

Ruskie

7 ziemniaków, 250 g twarogu, cebula, sól, pieprz. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na patelni. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Przyprawiamy.

Z kaszą gryczaną

300 g kaszy gryczanej, 200 g białego mielonego sera, 2 łyżki masła, cebula, sól, pieprz, majeranek. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Studzimy. Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle. Po ostudzeniu dodajemy do kaszy. Łączymy z białym serem i jajkiem.  Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

04/2016 Rewia

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy