Reklama

Fasolka z plasterkami boczku

Po długim oczekiwaniu nareszcie pojawiła się na straganach i w przydomowych ogródkach. Ma łagodny smak oraz moc wartości odżywczych. Warto więc włączyć fasolkę do swojego menu.

Składniki

  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 20 dag cienkich plasterków boczku lub szynki parmeńskiej
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Fasolkę obgotuj w osolonej wodzie, aż będzie krucha. Wystudź. Na talerzu rozłóż dwa plastry boczku i ułóż po kilka fasolek. 

2. Ciasno zwiń i obsmaż na rozgrzanym oleju tak, aby boczek się przyrumienił. Następnie przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 15 minut w temperaturze 120°C.

Zobacz także:

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | fasolka | boczek
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy