Fasolka ze schabem w ostrym sosie pomidorowym

Składniki
- pieprz
- pęczek tymianku
- 500 g kotlet schabowy
- 100 ml bulion
- 12 kromki chleba ciabatta
- puszka 425 ml biała fasola
- 1 szt. cebula
- 1 szt. papryczka chilli
- 3 lyżki oliwa z oliwek
- 2 puszki krojone pomidory w zalewie
- 1 szt. ząbek czosnku
- cukier
3-4 osób
W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju. Porcjami obsmażać chleb na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem, osączyć na papierze kuchennym.
Pokrojone w kostki mięso smażyć na oleju 4-5 minut, dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Dodać posiekany tymianek, pomidory, bulion i fasolę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z chlebkiem ciabatta.