Reklama

Reklama

Faszerowane awokado

Składniki

  • 2 awokado
  • cytryna
  • 10 dag fety
  • 8 koktajlowych pomidorków
  • posiekane 2 gałązki pietruszki i mięty
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

>>> Zobacz przepis na następnej stronie <<<

Przygotowanie:

Z awokado wyjmij pestkę. Miąższ skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. 

Do miseczki włóż fetę pokrojoną w kostkę i pomidorki podzielone na pół. Natkę pietruszki i miętę drobno posiekaj. 

Wlej oliwę, i dopraw do smaku solą i pieprzem. Sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj. Napełnij nią połówki awokado. Schłodź w lodówce.

Zobacz także:


Reklama

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje