Faszerowane jaja na rzeżusze
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź w zimnej wodzie, obierz, każde przekrój na pół i ostrożnie wydrąż żółtka. Dwa żółtka odłóż, resztę utrzyj z majonezem na gładki krem. Przypraw solą, pieprzem i przełóż do szprycki.
Przygotowanym kremem wypełnij połowę białek w miejscach po żółtku. Udekoruj kawiorem i kaparami. Rzeżuchę przełóż na półmisek, ułóż na niej połówki jajek z kremem. Schłódź.
Posiekaną cebulę i pieczarki przesmaż na maśle, przypraw solą i pieprzem. Gdy pieczarki przestygną, zmiksuj je z odłożonymi żółtkami. Dodaj łyżeczkę posiekanej natki. Masą napełnij pozostałe połówki białek, ułóż na rzeżusze obok pozostałych jajek. Udekoruj natką i plasterkami oliwek.