Reklama

Faszerowane jajka

Wielkanocny stół oznacza tradycyjne specjały. Polecamy przepis na pyszne jajka faszerowane.

Składniki

  • 6 jajek
  • łyżeczka octu
  • łyżka majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • łyżeczka mielonej papryki
  • pół łyżeczki wędzonej papryki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Jajka szorujemy i gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na pół. Żółtka wyjmujemy i rozgniatamy widelcem, po czym mieszamy z majonezem, octem, musztardą, solą oraz pieprzem. 

2. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego albo torebki foliowej z odciętym rogiem i nakładamy nadzienie do zagłębień w białkach. Posypujemy wędzoną papryką i dekorujemy listkiem natki pietruszki. 

Zobacz także:

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy