Feta prosto z rusztu
Zamiast folii aluminiowej możesz użyć rozmrożonego ciasta filo albo francuskiego. Danie upiecz w piekarniku według przepisu na opakowaniu.
Przygotowanie:
Cukinię umyć, pokroić w niewielką kostkę. Pomidory odsączyć z zalewy, drobno pokroić, oliwę zachować. Cukinię wymieszać z pomidorami, oprószyć pieprzem (nie solić!). Zioła umyć, osuszyć, posiekać. 2 Fetę osączyć z zalewy, podzielić na 4 porcje. Każdą umieścić na oddzielnym kawałku folii aluminiowej. Na wierzchu rozłożyć pokrojoną cukinię i posiekane suszone pomidory, położyć zioła, skropić zalewą z pomidorów, zawinąć i szczelnie zamknąć. Położyć na rozgrzanym grillu i piec ok. 15 min na niedużym ogniu (można też wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 170°C).
Zobacz także: