Reklama

​Filet z dorady z cytrusowym dressingiem

Przepis prosto z Riwiery Francuskiej.


Składniki:

2 szt. filetu z dorady

50 g słodkiej papryki

50 g marynowanego imbiru

1 ząbek czosnku

1 pomarańcza

15 ml wina mirin

50 ml oliwy

Szczypiorek

25 ml sosu sojowego

Sól, pieprz

Pokrój imbir i paprykę. Z pomarańczy wytnij segmenty i wyciśnij sok.  Czosnek pokrój w kosteczkę. Dodaj sos sojowy i wino. Dodaj oliwę i kawałki pomarańczy. Wymieszaj i odstaw na 10 minut. Smaż filet na średnim ogniu. Dopraw do smaku. Rybę podawaj z sałatką, posyp szczypiorkiem.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy