Reklama

Filet z łososia z risotto z mleczkiem kokosowym i trawą cytrynową

Idealne na romantyczną kolację.

Składniki:

280 g ryżu carnaroli

400 ml mleczka kokosowego

1 limonka

2 gałązki trawy cytrynowej

800 g wywaru warzywnego

50 g parmezanu

600 g filetu z łososia

50 ml oliwy z oliwek

50 g masła

Sól

Skórkę z limonki zetrzyj do wywaru i wlej mleko kokosowe. Rozgnieć trawę cytrynową.

Wsyp ryż do średniego garnka, wlej oliwę. Dodaj trawę cytrynową.  Zalej połową wywaru. Odparuj i zalej pozostałym wywarem. Dodaj masło i starty parmezan. Gotuj łososia na parze przez 5 minut w 90 st. C.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy