Filet z serem
Pieczeń, kotlety, ryby i placki mogą być jeszcze smaczniejsze, gdy napełnisz je nadzieniem o wyrazistym smaku. Wypróbuj przepis na pyszne kotlety drobiowe z serem żółtym.

Składniki
- podwójna pierś kurczaka
- 3 plastry sera żółtego
- jajko
- bułka tarta
- olej
- pół pęczka natki pietruszki lub szczypiorku
- sól, pieprz lub przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Filet pokrój na plastry (ok. 1 cm grubości). Lekko rozbij. Na połowę z nich połóż po kawałku sera.
2. Posyp posiekaną natką lub szczypiorkiem i przykryj pozostałymi plastrami. Zepnij wykałaczkami. Panieruj w jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Wyłącz palnik, przykryj patelnię pokrywką i pozostaw na 10 minut.
Zobacz także: