Reklama

Filet z serem

Pieczeń, kotlety, ryby i placki mogą być jeszcze smaczniejsze, gdy napełnisz je nadzieniem o wyrazistym smaku. Wypróbuj przepis na pyszne kotlety drobiowe z serem żółtym.

Składniki

  • podwójna pierś kurczaka
  • 3 plastry sera żółtego
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • pół pęczka natki pietruszki lub szczypiorku
  • sól, pieprz lub przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

1. Filet pokrój na plastry (ok. 1 cm grubości). Lekko rozbij. Na połowę z nich połóż po kawałku sera. 

2. Posyp posiekaną natką lub szczypiorkiem i przykryj pozostałymi plastrami. Zepnij wykałaczkami. Panieruj w jajku i bułce. Smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Wyłącz palnik, przykryj patelnię pokrywką i pozostaw na 10 minut.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy