Fit leniwe

Składniki
- 250 g chudego twarogu
- ½ szklanki mąki pszennej razowej
- ¼ szklanki mąki kukurydzianej (może być kasza manna)
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 1 jajko
- szczypta soli
Przygotowanie:
Twaróg wymieszać z jajkiem, solą, mąką pszenną i mąką kukurydzianą (nie skrobią kukurydzianą). Z masy twarogowej uformować wałek i kroić go pod kątem na kluseczki o grubości 1 cm (gdyby masa źle się formowała, należy podsypać stolnicę mąką). Kopytka gotować w osolonym wrzątku około 4 minut, do momentu kiedy wypłyną na powierzchnię. Na patelni rozpuścić olej kokosowy. Kopytka polać tłuszczem i posypać cukrem kokosowym.
Przepis pochodzi z książki Kingi Paruzel "Dieta ze smakiem"
