Fit sernik delikatnie cytrynowy

Sernik można podawać z ulubionymi sezonowymi owocami, orzechami lub polać zdrową polewą czekoladową − pełna dowolność. Bez dodatków też smakuje wybornie
Sernik można podawać z ulubionymi sezonowymi owocami, orzechami lub polać zdrową polewą czekoladową − pełna dowolność. Bez dodatków też smakuje wybornie123RF/PICSEL

Składniki

na daktylowo-owsiany spód

  • 50 g daktyli bez pestek + wrzątek do zalania
  • 40 g płatków owsianych
  • 40 g masła orzechowego

masa serowa

  • 500 g twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie
  • 100 g płynnego miodu
  • 2 duże jajka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • skórka otarta z 1 cytryny, sparzonej
  • 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (15 g)
Justyna Dragan od 4 lat prowadzi bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem. Znajdziecie tam przepisy dla tych, co zaczynają swoją przygodę z piekarnikiem i dla tych, co świetnie pieką
Justyna Dragan od 4 lat prowadzi bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem. Znajdziecie tam przepisy dla tych, co zaczynają swoją przygodę z piekarnikiem i dla tych, co świetnie piekąmateriały prasowe
Marcin Wasilewski o polskim jazzieStyl.pl
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?