Reklama

Fondue z czarnym pieprzem

Sprawdza się nie tylko na kanapce. Przyrządzisz z niego wspaniałe fondue- pyszny dodatek do maczania pieczywa lub warzyw.

Składniki

  • 40 dag sera żółtego
  • 1 szklanka białego wina
  • 30 dag małych ziemniaków
  • po 1 czerwonej i zielonej papryce
  • 10 dag pomidorków cherry
  • 1 słoik kukurydzy mini
  • 1 słoik korniszonów mini
  • 10 dag winogron
  • 2 bagietki
  • 1 ząbek
  • czosnku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki obrać, ugotować, paprykę umyć, pokroić w paski. Pomidory i winogrona umyć, korniszony i kukurydzę odsączyć. 

2. Ser zetrzeć na tarce, włożyć do garnka, posypać pieprzem, zalać winem. Garnek postawić na małym ogniu, najlepiej na płytce i mieszając, ogrzewać 5 minut, aż ser się rozpuści. 

3. Naczynie żaroodporne wysmarować czosnkiem, wlać ser. Zapiekać 10 minut w temp. 200ºC. Podawać z bułką, warzywami i owocami do maczania w serze. Trzymać na podgrzewaczu. 

Zobacz także:

Reklama
Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy