Francesinha - zapiekana kanapka

Francesinha - zapiekana kanapka
Francesinha - zapiekana kanapka123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 kromki pszennego chleba tostowego
  • cienki smażony lub uduszony kawałek wołowiny lub polędwicy wieprzowej
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry sera żółtego
  • 4 podłużne plastry podpieczonej lub grillowanej kiełbasy

na sos

  • 500 ml piwa
  • ¼ szklanki białego wytrawnego wina
  • łyżka masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kostka bulionowa
  • łyżka mąki kukurydzianej
  • ¼ szklanki mleka
  • mała cebula
  • liść laurowy
  • ziarenko ziela angielskiego
  • sól
Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia KulinariaInteria Kulinaria
Dawid Woliński o swojej kolekcji Party DressINTERIA.PL
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?