Reklama

Galareta z kurczaka

Galaretę podawaj skropioną cytryną lub octem winnym.

Składniki

  • 1 kg gotowanego mięsa
  • 2 l bulionu mięsnego
  • włoszczyzna
  • listek laurowy
  • 3 ziarnka ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • pieprz ziołowy
  • majeranek
  • vegeta
  • łyżeczka żelatyny
  • 5 ziaren pieprzu

Przygotowanie:

Mięso drobniutko pokrój i zalej bulionem. Wrzuć kawałki włoszczyzny i całość zagotuj. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj mięso i wszystkie przyprawy. Gotuj, a pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, żelatynę i posiekaną natkę. Następnie przelej do miseczek i wstaw do lodówki.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy