Reklama

Gnocchi z sosem pomidorowym

Składniki

  • 20 dag ziemniaków,
  • 1 szklanka mąki,
  • 1 łyżeczka suszonego oregano,
  • 200 ml gęstego przecieru pomidorowego,
  • kilka listków rukoli (można też dodać bazylię),
  • 10 dag startej mozzarelli,
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc. Zagnieść z mąką, przyprawami i taką ilością wody, jakiej trzeba do uzyskania miękkiego ciasta. Uformować wałeczki, pokroić na kawałki o długości 1 cm.

Gotować w osolonym wrzątku przez 1-2 minuty. Podgrzać przecier, doprawić solą i pieprzem. Polać gnocchi, udekorować rukolą, posypać startą mozzarellą.

Zobacz także:



Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy