Reklama

​Gołąbki

Z kaszą jaglaną.

Składniki

  • 30 dag kaszy jaglanej
  • główka włoskiej kapusty
  • 2 cebule
  • 10 dag pieczarek
  • jajko
  • 1l bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz
  • olej

Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie. Wyjmij i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy zrób wałeczki i zawiń je w liście kapusty. Wlej resztę bulionu i duś na małym ogniu przez 30 minut.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy