Reklama

Gołąbki bez mięsa

Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. Kasza jaglana- to właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie.

Składniki

  • główka kapusty
  • 10 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • jajko
  • 30 dag kaszy jaglanej
  • 1 l bulionu drobiowego
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1. Połowę bulionu zagotuj. Wsyp kaszę i gotuj do miękkości. Ostudź. Kapustę zanurz na 3 minuty w gotującej się wodzie.

2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na złoty kolor posiekane cebule i drobno pokrojone pieczarki. Połącz z kaszą. Wbij jajko i przypraw solą oraz pieprzem. Z masy zrób wałeczki. Zawiń je w liście kapusty. 

3. Wlej resztę bulionu i duś na małym ogniu przez 30 minut.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy