Gołąbki w sosie musztardowym

Gołąbki w sosie musztardowym
Gołąbki w sosie musztardowym123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kapusta włoska
  • 500 g mięsa wieprzowo-wołowego
  • 12 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 3/4 szklanki ryżu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól, cukier, pieprz
  • olej

na sos:

  • 200 ml śmietany 18 proc.
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka miodu
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?