Reklama

Grenadier w cieście

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki mąka
  • 1/3 szklanki mleko
  • łyżka koperek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki masło
  • 80 dkg filety z grenadiera
  • 80 dkg ziemniaki
  • sok z cytryny

Rybę opłucz, skrop sokiem z cytryny, posól i odstaw na kilka minut. Obierz ziemniaki gotuj 20 minut w posolonej wodzie. W tym czasie z jajka, mąki i mleka oraz szczypty soli. Przygotuj gęste ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzej olej. Filety rybne osączaj z soku, zanurzaj w cieście i układaj na gorącym oleju, smaż z obu stron na złoto na średnim ogniu. Odcedź ziemniaki, wymieszaj z łyżką stopionego masła i koperkiem. Na pozostałym maśle lekko podsmaż plasterki cytryny. Rybę podawaj z ziemniakami i plasterkami cytryny.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy