Reklama

Reklama

Grillowane bakłażany z kaszą i jogurtem

To idealny czas, aby cieszyć się smakiem sezonowych produktów. Gdy przy stole zasiądą Twoi najbliżsi, podejmij ich pysznym posiłkiem.

Składniki

  • 2 bakłażany
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 300 g pieczarek
  • garść pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek świeżej mięty i kolendry
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta suszonego oregano i tymianku
  • sól i pieprz
  • duży kubek gęstego jogurtu naturalnego

1. Wymieszaj oliwę z octem  balsamicznym, tymiankiem, oregano, solą, pieprzem oraz  zmiażdżonym czosnkiem.

2. Umyj i przekrój bakłażany. Posyp solą i poczekaj, aż puszczą sok. Potem natrzyj je marynatą i odstaw na kwadrans. Podpiecz bakłażany przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C.

3. Zalej wrzątkiem kaszę kuskus. Dodaj do niej podsmażone pieczarki i pokrojone pomidorki.

4. Nałóż farsz na bakłażany i piecz jeszcze przez około 10 min.  Podawaj z jogurtem naturalnym  z posiekanymi ziołami.

Reklama

Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy