Reklama

Grzanki z kurkami

Na śniadanie, kolację lub jako przystawka.

Czas przyrządzenia: 15 min
Składniki dla: 2

Składniki

  • 20 dag kurek
  • czerwona cebula
  • pół bagietki

Składniki pesto

  • garść orzeszków pinii
  • 25 g parmezanu
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Oczyszczone grzyby podsmaż na łyżce oliwy z posiekaną cebulą. Orzeszki upraż na suchej patelni.

Przełóż do miski, dodaj listki bazylii (kilka zostaw), ser, orzeszki piniowe i łyżkę oliwy. Wymieszaj.

Dopraw solą i pieprzem.

Bagietkę pokrój, posmaruj resztą oliwy i zapiecz. Nałóż pesto i grzyby.

Podawaj gorące z listkami bazylii.

Pesto domowe możesz zastąpi gotowym.

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy