Gulasz wołowy z warzywami

Składniki
Skladniki dla 4-6 osób:
- 1 sztuka seler
- 1 sztuka cebula
- 1 pęczek młoda marchewka
- 1 sztuka mała cukinia
- 5-6 łyżek olej do smażenia
- sól
- 1 kilogram wolowina
- 1 sztuka por
- pieprz
- pęczek natki
5-6 osób
Wołowinę umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupin, posiekać. Następnie papryki umyć, oczyścić dokładnie z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Natkę pietruszki umyć, kilka całych listków zostawić, resztę drobno posiekać.
Olej rozgrzać, zeszklić cebulę, przełożyć ją do garnka i na tej samej patelni przesmażyć partiami mięso. Przełożyć do cebuli, doprawić solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką, dodać liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą, by mięso było przykryte.
Dusić mięso do miękkości, ok. 45 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, siekaną natkę pietruszki i paprykę, dusić dalsze 10-15 minut. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, serwować z gulaszem. Ozdobić natką pietruszki