Reklama

Gulasz wołowy z warzywami

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki Skladniki dla 4-6 osób:

  • 1 sztuka seler
  • 1 sztuka cebula
  • 1 pęczek młoda marchewka
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 5-6 łyżek olej do smażenia
  • sól
  • 1 kilogram wolowina
  • 1 sztuka por
  • pieprz
  • pęczek natki

Wołowinę umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupin, posiekać. Następnie papryki umyć, oczyścić dokładnie z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Natkę pietruszki umyć, kilka całych listków zostawić, resztę drobno posiekać.

Olej rozgrzać, zeszklić cebulę, przełożyć ją do garnka i na tej samej patelni przesmażyć partiami mięso. Przełożyć do cebuli, doprawić solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką, dodać liście laurowe i ziele angielskie, zalać wodą, by mięso było przykryte.

Reklama

Dusić mięso do miękkości, ok. 45 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy, siekaną natkę pietruszki i paprykę, dusić dalsze 10-15 minut. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, serwować z gulaszem. Ozdobić natką pietruszki

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy