Gulasz z fasolą i papryką
Gęsty i aromatyczny krem w pięknym, pomarańczowym kolorze to nie jest jedyny sposób podania dyni. Właśnie zaczyna się na nią sezon. Smakuje wspaniale zarówno na słodko, jak i na słono.
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokrój w kostkę i usmaż, mocno zrumieniając z każdej strony. Zdejmij je z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę.
2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj do cebuli. Całość oprósz mąką, dopraw papryką w proszku. Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. Wlej koncentrat pomidorowy i podgrzej kilka minut. Dodaj mięso, fasolę i zalej wodą. Duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
3. Miąższ dyni razem z papryką dodaj do mięsa, dopraw curry, rozmarynem, solą i pieprzem. Chwilę podduś.
Zobacz także: