Reklama

Gulasz z pomidorami cebulą

Składniki

  • 1 kg mięsa na gulasz
  • 3 duże cebule
  • 1 kg świeżych pomidorów
  • 10 pomidorków cherry
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 gałązki tymianku
  • 3 łyżki oleju
  • l sól, pieprz, cukier, słodka papryka

1. Mięso pokroić na małe kawałki, zrumienić na oleju. Przełożyć do rondla.

2. Na patelnię włożyć  pokrojoną cebulę, pomidory i połowę posiekanego tymianku, przesmażyć,  przełożyć do rondla. Dodać
koncentrat, doprawić solą, pieprzem, cukrem, papryką, wlać bulion, doprowadzić  do wrzenia. Przykryć, dusić na średnim ogniu 70 minut, mieszając.

3. Pod koniec gotowania rozmieszać mąkę z kilkoma łyżkami wody, wlać do gulaszu, zagotować. Dodać przekrojone pomidorki cherry, doprawić sosem sojowym. Posypać tymiankiem.

Najgorszy rodzaj tłuszczu. Sprawdź, jakich produktów unikać

Najgorszy rodzaj tłuszczu. Sprawdź, jakich produktów unikać

Reklama


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy