Reklama

Gulasz z warzywami

Składniki

  • polędwiczka
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 kolorowe papryki
  • 3 ziemniaki
  • sól i pieprz
  • mielona papryka
  • olej

W głębokim garnku rozgrzej olej. Podsmaż posiekane cebule i czosnek. Następnie dodaj masło, pokrojone pieczarki i papryki. 

Duś pod przykryciem około 15 minut. Wrzuć ziemniaki, podsmażone kawałki polędwicy, koncentrat pomidorowy i przyprawy. 

Całość wymieszaj i wlej dwie szklanki wody. Duś na małym ogniu, aż składniki będą miękkie.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy