Reklama

Gwiazdki z pastą z łososia

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól
  • 8 kromek chleb tostowy
  • pieprz
  • 20 dag wędzony łosoś
  • kilka łyżek gęsta śmietana
  • 1/3 pęczka szczypior
  • 20 dag twarożek
  • sok z cytryny

Łososia oddzielić od skóry, wyjąć ewentualne ości, mięso rozdrobnić. Dodać do twarożku. Dołożyć śmietanę oraz kilka kropel soku z cytryny i pieprz i sól do smaku. Całość zmiksować na gładką masę. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.

Pastą smarować tosty. Foremką do ciastek powycinać gwiazdki. Można udekorować koperkiem lub cząstką pomidora.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy