Reklama

Hot dog: wariacja Jurka Sobieniaka

Z boczkiem wędzonym, rukolą i domowej roboty remoladą.

Składniki na hot doga

  • 4 bułki
  • 4 parówki
  • 200 g boczku wędzonego (pokrojonego w cienkie plastry)
  • 50 g rukoli
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka oliwy

Składniki na remoladę

  • 200 g majonezu
  • 4 łyżki prażonej cebulki
  • 1 łyżeczka curry
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu winnego

Składniki remolady blendujemy i odstawiamy na 15 minut. Rukolę kroimy na drobne kawałki i mieszamy z posiekaną czerwoną cebulą, następnie polewamy oliwą. Plastry boczku układamy na pergaminie na blaszce. Przykrywamy drugim arkuszem pergaminu, przyciskamy drugą blaszką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 12-13 minut. Wyjmujemy. 

Bułki smarujemy remoladą, kładziemy plastry boczku po lewej i po prawej stronie, między nie wsuwamy parówkę. Całość przykrywamy rukolą z cebulką i gotowe!

Przepis pochodzi z książki Jurka Sobieniaka "Street food. Głód ulicy." Wydawnictwo Pascal.

Reklama
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy