Imbirowe naleśniki z zielonej soczewicy z awokado i jajkiem

Imbirowe naleśniki z zielonej soczewicy z awokado i jajkiem
Imbirowe naleśniki z zielonej soczewicy z awokado i jajkiemStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

  • 170 g soczewicy zielonej zmielonej na mąkę
  • 200 ml mleka
  • 7 jajek
  • 200 g kremowego twarożku
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 3 dojrzałe awokado
  • 6 łyżek szczypiorku
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • 3 łyżki oliwy do smażenia
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • sól pieprz

Przygotowanie imbirowych naleśników z zielonej soczewicy z awokado i jajkiem

Okładka książki "Strączki" Marii Banach
Okładka książki "Strączki" Marii Banach Styl.pl/materiały prasowe
„Ewa gotuje”: Karczek przekładany z kapustąPolsatPolsat
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?