Jabłka nadziewane

Zdrowsza alternatywa dla deseru- pachnące i pyszne jabłka nadziewane.

Jabłka nadziewane
Jabłka nadziewane123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 jabłka
  • po garści orzechów włoskich, obranych migdałów i kandyzowanych wiśni
  • po 2 łyżki cukru trzcinowego i masła
  • łyżka posiekanego świeżego imbiru
  • łyżka migdałowego likieru
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

1. Z jabłek wykrój gniazda nasienne, natnij skórkę po obwodzie.

2. Drobno pokrojone orzechy, migdały i wiśnie wymieszaj. Dodaj cukier, imbir i likier. Nadzieniem wypełnij owoce, na wierzch połóż masło, całość zawiń w folię. Piecz w temp. 180ºC przez 20 minut.

Zobacz także:

Jak zrobić jabłka pieczone?Interia Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas