Reklama

Reklama

Jabłkowo-jogurtowa tarta z jeżynami i jagodami

Pyszne ciasto z owocami sezonowymi.

Składniki:

Kruchy spód:

200 g mąki

100 g masła

50 g cukru

Szczypta soli

1 jajko

Nadzienie:

300 g jogurtu naturalnego

100 g cukru

50 g mąki

3 jajka

2 jabłka

Garść jeżyn

Garść jagód

Wszystkie składniki spodu z wyjątkiem jajka połączyć i zagnieść ciasto. Pod koniec zagniatania dodać jajko. Cisto chłodzić w lodówce około 30 minut.

Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim formę do tarty o średnicy 25-30 cm.

Nakłuć ciasto w kilku miejscach i piec około 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Reklama

Wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem owoców zmiksować i wylać na podpieczony spód. Na wierzchu ułożyć jabłka pokrojone na plasterki, jeżyny i jagody.

Piec 30-35 minut (aż zacznie się rumienić) w temperaturze 180 st. C.

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy