Jagnięcina z grilla
Szaszłyki z piekarnika to dobry pomysł na niedzielny obiad. Kombinacji smakowych jest niezliczona ilość, a efekt ostateczny zależy tylko i wyłącznie od Twojej kreatywności.
Sposób przygotowania:
1. Mięso umyj i pokrój na 3 centymetrowe kawałki.
2. Z soku z cytryny, cukru, musztardy, pieprzu, rozmarynu i posiekanego czosnku zrób marynatę. Zanurz w niej kawałki mięsa i odstaw na godzinę do lodówki. Po tym czasie odsącz z marynaty i ponadziewaj na zmoczone w wodzie patyczki.
3. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C, przez 20 minut.
4. Na powstałym tłuszczu podduś pokrojoną cebulę. Wlej wino, zagotuj i dolej bulion, przypraw, włóż mięso i gotuj, aż sos odparuje. Podawaj z surową cebulą