Jajka faszerowane guacamole
Efektowna przekąska w kilka chwil? Polecamy pomysł na jajka faszerowane guacamole- goście będą zachwyceni!
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić wzdłuż na pół wyjąć żółtka, rozgnieść.
2. Awokado umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę, miąższ wybrać i rozgnieść widelcem. Skropić sokiem z cytryny i dodać do żółtek. Dodać zmiażdżony czosnek, posiekane: cebulę, chili, kolendrę. Doprawić solą i pieprzem. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę, odsączyć z soku. Dodać do pasty, delikatnie wymieszać.
3. Białka wypełnić farszem, na wierzchu ułożyć małe kawałki usmażonego boczku.
Zobacz także: