Jajka faszerowane pieczarkami
Wielkanocny smak tradycji.
Składniki
- 4 jajka
- 8 dużych pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- szczypiorek
- masło
>>>Jak je przygotować? Znajdziesz na kolejnej stronie<<<
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz. Przekrój je na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Połówki jajek odłóż na bok, a żółtka rozdrobnij widelcem.
Pieczarki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pieczarki i podsmaż, aż woda z nich odparuje.
Podsmażone pieczarki wymieszaj z żółtkami, dodaj majonez, przypraw solą i pieprzem.
Nałóż farsz do białek i posyp szczypiorkiem. Gotowe.
Zobacz także: