Składniki:
3 jajka, lekko ubite
225ml zimnego bulionu warzywnego lub rosołu
1 łyżka sosu rybnego
Świeżo mielony biały pieprz
2 cebulki dymki, drobno posiekane
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
50g mielonej wieprzowiny
Przygotowanie:
1. Do przygotowania potrawy będziesz potrzebować parowaru i naoliwionej miski.
2. Rozgrzej olej w woku, podsmaż na nim czosnek i wieprzowinę. Zdejmij z woka i odsącz na ręczniku papierowym.
3. Do bulionu (rosołu) dodaj jajka. Całość dokładnie wymieszaj. Dodaj sos rybny i biały pieprz.
4. Dodaj wieprzowinę, czosnek i cebulki dymki na sam spód naoliwionej miski. Wlej jajeczną miksturę, przykryj i gotuj na parze przez 15-20 minut, aż będzie stałe.
5. Podawaj z ryżem jako część większego posiłku.
Przepisy pochodzą z Polsat Food Network. Kanał Polsat Food Network prezentuje szereg inspiracji kulinarnych z różnych stron świat. W ramówce listopadowej znajdziesz program "Marion w Tajlandii". Chef Cordon Bleu, Marion Grasby, została wprowadzona w tajniki kuchni tajskiej przez matkę, która nauczyła ją sztuki gotowania na Woku. W tej pięknie nakręconej serii, Marion powraca do tajskich korzeni w małej wiosce Nakhon Chum, miejscu narodzin jej matki. Po drodze opowiada o egzotycznych tajskich składnikach, pokazuje unikalne tradycje kulinarne Tajlandii i gotuje pełną gamę pysznych i niecodziennych tajskich dań.
"Marion w Tajlandii" w Polsat Food Network - dni powszednie o godz. 14:30.
Więcej informacji znajdą Państwo na stronie: www.foodnetwork.pl