Jarzynowa po włosku

W te zimne dni nie ma nic lepszego, żeby się rozgrzać!

Jarzynowa po włosku
Jarzynowa po włosku123RF/PICSEL

Składniki

  • l2 czerwone papryki
  • 5 marchewek
  • 2 cebule
  • 50 dag mrożonego groszku
  • 3 cukinie
  • 25 dag fasoli szparagowej
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag makaronu nitki
  • 1 1/2 l bulionu
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, świeżo mielony pieprz

1. W dużym garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć na małym ogniu posiekany czosnek. Dodać pokrojone cebule, smażyć następne 5 minut. Paprykę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach, wrzucić do garnka, smażyć jeszcze 2 minuty.

2. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, dodać groszek i fasolę szparagową oraz pokrojone w półplasterki cukinie. Gotować do miękkości warzyw (ok. 25 minut), następnie dodać krojone pomidory, osolić.

3. Przed końcem gotowania do zupy wrzucić makaron, gotować nie dłużej niż to jest zalecane na opakowaniu. Zupę rozlać do talerzy i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Uwaga, jeśli zupa ma być na dwa dni, makaron ugotować osobno.

Modne fryzury: Pixie cutStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas