Jedz kalarepę

To warzywo warto mieć w swoim menu, bo jest niskokaloryczne, nie zawiera cholesterolu i dobrze działa na układ trawienny. I możesz z niego przygotować wiele smacznych dań.

Zupa z kalarepy jest pyszna i niskokaloryczna
Zupa z kalarepy jest pyszna i niskokaloryczna123RF/PICSEL

Świetnie nadaje się do zup, surówek i jako przekąska albo dodatek do dipów. Można ją spożywać na wiele sposobów: gotować, faszerować, zapiekać.

Najlepiej jeść ją na surowo, bo wówczas zachowuje najwięcej cennych właściwości. Do sałatek wykorzystujemy też pokrojone, młode listki kalarepy.

Zrób z niej zupę

W formie kotlecików

Ciepły dodatek

Surówka z kalarepy i zielonego ogórka w słodko-kwaśnym sosie chińskim idealnie komponuje się z łososiem
Surówka z kalarepy i zielonego ogórka w słodko-kwaśnym sosie chińskim idealnie komponuje się z łososiem123RF/PICSEL
Na żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas