Jemy polskie jabłka!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Maślane ciasto z jabłkami

Składniki

  • 1 kg polskich jabłek
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 6 łyżek + 75 g cukru
  • 5 łyżek + 150 ml polskiego soku jabłkowego
  • 5 łyżek + 350 ml mleka
  • 100 g śmietany
  • 450 g mąki
  • 42 g świeżych drożdży
  • 200 g miękkiego masła
  • 1 jajko szczypta soli
  • 75 g płatków migdałowych
  • mąka i tłuszcz do formy

Krążki z polskich jabłek

 
 123RF/PICSEL

"Filiżankowe" ciasto jabłkowe na maślance

 
 123RF/PICSEL
 
 123RF/PICSEL

Zupa jabłkowo-pomidorowa

 
 123RF/PICSEL

Zapiekanka z jabłek i kiełbasy

 
 123RF/PICSEL

Szarlotka dworska

 
 123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?