Skład na 8 porcji: 1 galaretka cytrynowa, 1 galaretka truskawkowa, 1 galaretka agrestowa, cukier puder do smaku, 750 ml jogurtu naturalnego, 5 g żelatyny, pół szklanki mleka, 2 opakowania herbatników.
Galaretki przygotowujemy według informacji na opakowaniu. Rozlewamy do misek i pozostawiamy do stężenia. W tym czasie do mleka dodajemy żelatynę i pozostawiamy, by napęczniała. Formę wykładamy folią spożywczą.
Galaretki kroimy w kostkę. Jogurt słodzimy do smaku cukrem pudrem. Mleko podgrzewamy do rozpuszczenia się żelatyny. Dodajemy do jogurtu i wszystko razem miksujemy.
Na środku formy rozkruszamy trzy herbatniki. Połowę jogurtu wylewamy do formy. Wykładamy część jednej galaretki, następnie drugiej i trzeciej. Wylewamy drugą część jogurtu i wykładamy pozostałe kawałki galaretki. Wyrównujemy powierzchnię. Układamy herbatniki ściśle obok siebie. Całość pozostawiamy do stężenia. Wyjmujemy z formy. Polewamy sosem truskawkowym.