Reklama

Kanapeczki na jeden kęs

Składniki

  • 1 bagietka
  • 20 dag pomidorków cherry (czerwone i żółte)
  • 8-10 plasterków wędzonego boczku
  • garść rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 8 łyżek majonezu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 4 łyżki oleju l sól, pieprz

Przygotowanie:

Czosnek posiekać, bazylię pokroić w paseczki (kilka liści zostawić), wymieszać z majonezem, doprawić. Pomidorki umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, skropić octem, doprawić. Plastry boczku przekroić na pół, zrumienić bez tłuszczu z obu stron.

Bułkę pokroić na ukośne kromki, zrumienić na gorącym oleju.

Rukolę opłukać, osuszyć. Na każdą kromkę nałożyć majonez, rukolę, boczek, pomidorki. Udekorować listkami bazylii.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy