Kanapka z pieczoną kaczką. Przepis Grzegorza Łapanowskiego

Kanapka z pieczoną kaczką - przepis Grzegorza Łapanowskiego
Kanapka z pieczoną kaczką - przepis Grzegorza Łapanowskiegomateriały prasowe

Składniki

  • 700 g uda z kaczki
  • 30 g soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu ziarnistego
  • 6 obranych ząbków czosnku
  • pęczek świeżego majeranku
  • 3 łyżki oleju
  • 100 g masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Składniki

  • 2 żółtka
  • 1 szklanka oleju rzepakowego
  • 3 łyżeczki octu winnego
  • sól i pieprz (do smaku)
  • szczypta cukru
  • 3 łyżeczki musztardy

Składniki

  • 2 czerwone cebule
  • 10 g soli
  • 100 g cukru
  • 100 g octu winnego
  • 200 g wody
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego

Składniki

  • 2 średniej wielkości buraki
  • 2 łyżeczki oleju
  • szczypta soli

Składniki

  • 800 g mąki pszennej
  • 11 g drożdży
  • 430 ml ciepłego mleka
  • 80 g cukru
  • 85 g masła
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka soli
"Zioła na talerzu"
"Zioła na talerzu"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?